Buševeci kaland

Buševeci kaland

 

Otthon, Kópházán vasárnap már izgatottan készülődtünk az utazásra. Éjjel alig tudtunk aludni! Hétfő reggel az iskolánknál felszálltunk a buszunkra mi: egy lány, öten fiúk és tanáraink Éva néni, Ingrid učiteljica.

Az út vidáman telt és fél 2-kor leszálltunk Buševecben, az iskola előtt, ahol már vártak minket a vendéglátóink. Misi és Dávid Antoniohoz, Boldi, Kevin és Barni Filiphez, Karmela Klarahoz kerül. És ezen a napon már tanultunk is délután, a negyedikben, Natalija učiteljica osztályában. Este aztán már jobban megismerkedhettünk vendéglátóinkkal, hiszen náluk ettünk, aludtunk A szüleinket is megnyugtattuk telefonon, hogy jól vagyunk. A keddi napunk érdekes volt: délelőtt tanulás, mi is együtt számoltunk, olvastunk a többiekkel. Ebéd után aztán irány Velika Gorica. A könyvtárban elsősök és harmadikosok mutattak be nekünk műsort, még tesztet is töltöttünk ki. Ezután nagy örömünkre a repülőtérre indultunk! Éppen akkor szállt fel egy horvát és egy portugál gép. Sok nézelődés után: vásárlás a Konzumban! Igyekeztünk sok, finom horvát finomságot venni az otthoniaknak! A szerda délelőtt is tanulással telt, majd indulás Zágrábba! Ott Vlado bácsi minden érdekeset megmutatott nekünk: a Katedrálist, a Szent Márk teret, a Parlamentet, sok régi házat. Amikor megláttuk a Szent Márk templom tetejét, mindenki felkiáltott: de szép! Még a siklón is ültünk. Kár, hogy olyan hamar leértünk vele! Csütörtök délelőtt a buševeci, délután a vukovinai iskolában tanultunk. És közben megnézhettük Marinko bácsi tamburakészítő műhelyét! De jó lenne, ha nekünk is lennének ilyen szép hangszereink, mert mi is tanulunk otthon tamburázni! Aztán sajnos elérkezett az utolsó nap, péntek! Délelőtt órát tartott nekünk Suzana učiteljica. Nagyon igyekeztünk, hogy sokat jelentkezzünk.

És elérkezett a búcsúzás. Integettünk a buszból és megfogadtuk még eljövünk. Viszontlátásra Buševec! Viszontlátásra Horvátország!

 4. osztály

 

to top