Felhívás

jelmez pályázat

Hanság-Fertőmenti Zöldség-Gyümölcs

Termelői Értékesítő Szövetkezet

9300 Csorna, Köztársaság u. 26.

Tel: 06/30 501-2048

 

Tárgy: Jelmezkészítő verseny meghirdetése

 

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

 

Bizonyára ismert Ön előtt, hogy az iskolagyümölcs-program előírja, bizonyos kísérő intézkedések végrehajtását. A megkötött megállapodásaink alapján az iskola és a szállító közösen vállalja a kísérőintézkedések megvalósítását. Szerződésünk három kísérő intézkedést tartalmaz, ezek a következők:

x A gyümölcs- és zöldségágazatot vagy az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek oktatása.

x A tanulók zöldség-, gyümölcsfogyasztásának és egészséges életmódjának ösztönzése érdekében szervezett verseny, pályázat, adott jutalom (apró ajándékok, pl. póló, matricák, kitűzők, írószerek, órarend, naptár, uzsonnás doboz, sportszer stb.).

x Kóstoltatás: legalább egy alkalommal 4 gyümölcs- és 4 zöldségféle biztosítása tanulónként és gyümölcs- és zöldségféleségenként az iskolagyümölcs-program végrehajtásáról szóló 50/2012. (V. 25.) VM rendelet 3. melléklet 6. pontja szerinti mennyiségben.

 

Ezek közül a kóstoltatást már az első félévben közösen megvalósítottuk.

 

“A gyümölcs-és zöldség ágazatot vagy egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek oktatása” elnevezésű kísérő intézkedés végrehajtása a rendelet szerint azt jelenti, hogy a gyerekek részére (1.-6. osztály), a 2013/2014-es tanév során három alkalommal kell ilyen oktatást tartaniuk, amit az osztálynaplóban dokumentálni kell. Kérem ennek végrehajtásáról ne feledkezzenek meg.

 

A harmadik kísérő intézkedésnek eleget téve, szövetkezetünk a tanulók zöldség-, gyümölcsfogyasztásának és egészséges életmódjának ösztönzése érdekében jelmezkészítő versenyt hirdet az iskolagyümölcs-programban résztvevő osztályok számára, melynek címe:Menő leszek, zöldség-gyümölcs jelmezt veszek, éééééés azt is eszek!!!” A feladat egy kiválasztott zöldség vagy gyümölcs jelmezes megjelenítése.

 

Minden osztálytól várunk egy darab fényképet, melyen az osztály egyik tagja az elkészült jelmezt viseli. A jelmezt az adott osztály közösen, a csapatmunkát elősegítve is elkészítheti, de természetesen osztályon belül is meg lehet versenyeztetni a gyerekeket. Amennyiben több jelmez készül, az osztályfőnök döntse el, hogy az osztály a pályázatunkon melyik jelmezzel indul. Kérjük az osztályokat, hogy a déligyümölcsöket ábrázoló jelmezeket lehetőleg kerüljék!

 

Az elküldött fényképek alapján szövetkezetünk értékeli a munkákat és a legjobb öt jelmezt készítő osztályt jutalomban részesíti, ezen felül a pályázaton résztvevő osztályok között további 4 jutalmat sorsolunk ki. A legjobb jelmezek képei a szövetkezet 2015-ös képes naptárában szerepelni fognak, melyet minden iskola számára eljuttatunk. Az eredményhirdetés után a naptárba kerülő képek a honlapunkon is megtekinthetők lesznek.

 

Jutalmak:       I.  helyezett osztály: 100 000 Ft értékű jutalomban részesül

II. helyezett osztály:   80 000 Ft értékű jutalomban részesül

                      III. helyezett osztály:   60 000 Ft értékű jutalomban részesül

                      IV. helyezett osztály:   40 000 Ft értékű jutalomban részesül

                       V. helyezett osztály:   30 000 Ft értékű jutalomban részesül

 

A versenyben  résztvevő osztályok között további négy jutalmat sorsolunk ki melyek értéke osztályonként 30 000 Ft.

A naptárra kerülő 12 jelmezt készítő osztály mindegyike 30 liter gyümölcslevet kap ajándékba.

 

A nyertes osztályok saját döntésük alapján, több dologra is fordíthatják az elnyert jutalmat, mint például osztálykirándulás, sportfelszerelés vásárlás, stb.

 

Az elkészült pályamunkák beküldésének határideje: 2014. május 08. (csütörtök)

 

A fényképeket az iskola, az osztály és az osztályfőnök nevének pontos megjelölésével várjuk az alábbi e-mail címre: hansagtesz@gmail.com

 

 

Kérjük Önöket, hogy az iskolagyümölcs programban résztvevő valamennyi osztály osztályfőnökét tájékoztassák pályázatunk részleteiről!

 

A tanulók aktív részvételében bízva, sikeres pályázatot kívánunk!

 

 

Üdvözlettel:

Családi János                                     Szabó Tamás

Elnök                                  iskolagyümölcs felelős

 

2014.03.26. pályázat

to top