Kazališće u Željeznu
Színház Eisenstadtban

  1. listopada naši učenici 6-7-8. razreda pogledali su kazališnu predstavu na njemačkom jeziku pod naslovom „Der Schulausflug vom Ich zum Wir“ u Eisenstadtu/Željeznu. Nakon predstave prošetali smo šetalištem grada i u jednoj slastičarnici probali smo poznati austrijski specijalitet „Sacher-tortu“. Naši učenici su ovako ocijenili program:

Október 10-én az eisenstadti színház ” Der Schulausflug vom ich zum wir” című német nyelvű előadását nézték meg a 6-7-8. osztályos német nyelvet kedvelő diákok.

A színdarab után az eisenstadti sétálóutcát megtekintettük és megkóstoltuk a híres osztrák Sacher tortát.

A diákok a következőket mondták a programról:

„ A színház nagyon jó volt és nagyon jó helyen ültünk. Össze is tudtam rakni, hogy miről szól a darab. Szerintem nagyon vicces volt. A cukrászdában a torta nagyon finom volt, biztosan fogok még ott enni. Érdekes volt egy sétálóutcát látni, még sohasem voltam sétálóutcában. Számomra ez egy nagyon jó nap volt!” (Kustor Ádám, 8.osztály)

„Nagyon tetszett, szerintem vicces volt. Az egyik színész egy kicsit gyorsan beszélt, de hozzászoktam. Szerintem érthető volt. Lehetne ilyen sokszor és nem csak ez a három alkalom egy évben. Megéri elmenni! Aki csak egy kicsit is tud németül, tudom neki ajánlani! Remélem, a másik két előadás is ilyen jó lesz! Izgalmas volt, és ha lehetne újra megnézném! Számomra rövid volt, gyorsan eltelt a 70 perc. Aki tud, és megteheti, menjen el legalább egy ilyen előadásra, és nem fogja megbánni! Aki nem szereti a színházat, szerintem ez az előadás után szeretni fogja!” (Horváth Natália, 8.osztály)

„Nagyon jó dolog, hogy eljuthattam egy német nyelvű színházba. Még életemben nem voltam, és nem is gondoltam volna, hogy eljutok oda.”  (Payrits Jázmin, 5.osztály)

„Nekem nagyon tetszett. Néha volt egy-egy mondat, amit nem értettem, de a következőből már tudtam rá következtetni, mi volt az előző.” (gludovátz Luka, 8.osztály)

to top