Országos rajzverseny

A Matész-Fruct Kft. a Vidékfejlesztési Minisztériummal együttműködve országos rajzversenyt hirdetett. A versenyben részt vehet Magyarország minden 1-6. osztályos diákja, akik az értékes nyeremények mellett arra is esélyt kapnak, hogy a nyertes rajz válhasson a 2014/2015-ös tanévtől az iskolagyümölcslé dobozok hivatalos csomagolásává.

 

A pályázat témája: Fától az iskolapadig – avagy hogyan jut el a gyümölcs a termelőktől a gyümölcslé-gyáron át az iskoláig? A rajzverseny célja, hogy a kiválasztott nyertes pályamű a következő tanévtől kezdve, országos szinten, a Nemzeti Iskolagyümölcs-program keretében kiosztott minden gyümölcslé doboznak hivatalos csomagolásává váljon. A kezdeményezés lebonyolítása a Vidékfejlesztési Minisztériummal szoros együttműködésben történik.

 

A rajzverseny fővédnökségét Dr. Fazekas Sándor, Vidékfejlesztési Miniszter vállalta. A pályaművek közül illusztris zsűri választja majd ki a nyerteseket.  A zsűri tagjai: Dr. Mihalovics Péter, új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Németh Franciska a MATÉSZ-FRUCT Kft. kommunikációs igazgatója és Kállai Nagy Kriszta, a Kerekítő könyvek illusztrációiról is ismert grafikus.

 

A rajzverseny pályázóit számos értékes nyeremény várja. Amellett, hogy a nyertes rajz elkészítője egy Apple ipad-del lesz gazdagabb, egész osztálya is részt vehet majd egy felejthetetlen osztálykiránduláson a MATÉSZ-FRUCT Kft. jóvoltából egy gyümölcsültetvényen. Annak az iskolának pedig, ahonnan a legtöbb pályamű érkezik, minden diákja ajándék gyümölcslevet kap.

A rajzok beküldési határideje 2014. március 5., a méretre és arányokra vonatkozó specifikációt a www.mateszfruct.hu/diakoknak oldalról lehet letölteni. Az elkészítés technikája szabadon választható, lehet például vízfesték, tempera, zsírkréta, filctoll vagy bármi egyéb is. Pályázhat tehát minden Magyarországon élő 6 éven felüli, de 13 éven aluli 1-6. osztályos általános iskolás tanuló.

 

Az elkészített pályaműveket a www.mateszfruct.hu/diakoknak/jelentkezes oldalra kell feltölteni a diákok szüleinek aláírásával ellátott, jelentkezési lappal egyetemben. A beérkezett rajzok közül a zsűri egy körben választja ki a nyertest, akit emailben és telefonon értesítenek.

 

A kommunikációs kampány keretein belül megvalósított kampányelemekről, szakmai rendezvényekről és a szélesebb nyilvánosságnak szóló eseményekről elektronikus hírlevél formájában rendszeresen tájékoztatjuk az érdeklődőket. A hírlevélre a weboldalunkra (http://mateszfruct.hu/ )kattintva lehet feliratkozni.

to top