Daj od sebe-vrijedit ćeš i ti više!
Több vagy, ha adsz!

Daj od sebe-vrijedit ćeš i ti više!

Ove godine su se učenici viših razreda koljnofske škole prvi put primile volonterskog rada pod naslovom „72 sata bez kompromisa“ pod inicijativom farnika Gabora Szarka. Osmog listopada su naši učenici oduševljeno uljepšavali okolicu Velike i Male crikve, odnosno Kipa Marije; marljivo uređivali, čistili stazice na groblju. Zahvaljujemo se roditeljima na podupiranju našeg rada i naravno farniku na mogućnosti našeg sudjelovanja u ovoj akciji.

Több vagy, ha adsz!

A kópházi iskola tanuló idén először csatlakoztak a „72 óra kompromisszum nélkül” programhoz a település plébánosa, Szarka Gábor atya kezdeményezésére.

A „72 óra kompromisszum nélkül” egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért.

Legnagyobb örömünkre a kópházi iskola diákjai meghallották a „hívást”, és október 8-án pénteken közhasznú, a települést szépítő, a közösséget összefogó, a jó iránti elkötelezettséget erősítő közösségi feladatokat végeztek. Kapákkal, gereblyékkel, söprűkkel, zsákokkal felszerelkezve indultak útnak tanáraik vezetésével Gábor atya koordinálásával.

A 6. és a 8. osztály a temető sírjait tette rendbe. Itt megemlékeztünk iskolánk névadójáról, elhunyt tanárainkról, a falu nagyjairól. Rendbe tettük az elhanyagolt sírok környékét, a térköves utakat, sírközöket.

Az 5. osztály területe a szent Márton templom környéke volt. Lenyesték a járdára hajló bokrokat, lesöpörték a járdát, lemosták a templom padjait, kiszedték a bokrok közül a gyomokat. Munkájuk nyomán még szebb, rendezettebb lett a templom környéke.

A 7. osztály úticélja a Sarlós Boldogasszony templom volt. Itt Gábor atya már kikészítette a drótkeféket, a krizantémokat, árvácskákat, földet, festéket, ecseteket. A lesikált virágtartókban rövid időn belül ott díszelegtek a beültetett virágok, melyekben vasárnap, a misére érkező kópháziak már gyönyörködhettek is. Itt még festett is a csapat, mielőtt továbbment a Mária-szoborhoz, ahol ismét kapát, gereblyét ragadtak, bár a szobor környékét gondos kezek rendben tartják.

Köszönjük a Szülők támogatását, azt, hogy komolyan vették a felhívást, mivel szinte minden tanulónál volt valamilyen kerti eszköz a munkához. Köszönjük Gábor atyának a munka megszervezését, a pólókat, és hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy megélhessük, hogy milyen jó együtt lenni, közösen tevékenykedni, másokért-a közösségért, magunkért-dolgozni!

Együtt lenni jó! Tényleg igaz a mondás: több vagy, ha adsz!

to top