Naše partnerske veze / Partnerkapcsolataink

A nyelvhasználat ösztönzésére külországi kapcsolatot ápolunk két horvát iskolával. A horvátországi Buševec községből már több, mint 20 éve rendszeresen látogatnak a községbe csoportok. Az idei évtől még szorosabbra fűztük együttműködésünket. Buševec község iskolájából négy héten keresztül segíti munkánkat, tanít nálunk 1-1 alsótagozatos pedagógus. Az ausztriai Grosswarasdorfban lévő horvát iskola tanulóival néhány éve ismerkedünk. Találkozásaink más horvátokkal megerősítenek minket abban, mennyire jó beszélni egy olyan nyelven, melynek ismerete összeköt bennünket.

Ez az a híd, mely országhatárokon ível át, megerősíti nemzetiségtudatunkat. Kell és érdemes tudni ezt a nyelvet a soknemzetiségű Európa kellős közepén, az Európai Unió tagállamaként. Artikulációs bázisa segít más nyelvek elsajátításában, sajátos dallamvilága bővíti zenei kultúránkat, használata során új embereket, új országokat ismerhetünk meg és segítheti diplomaszerzésünket, munkába állásunkat is.

2011-ben kerültünk kapcsolatban a Rijeka melletti Čavle és Jelenje község iskoláival. Ennek keretében 2012 óta a 6. osztály 1 hetet Čavleban tölt. Majd az ottani diákokat és pedagógusokat látjuk nálunk vendégül.

to top