Daljnja obrazovanja / Továbbtanulás

FELKÉSZÜLÉS A KÖZÉPISKOLÁRA

Az iskola nagy súlyt fektet a kötelező érettségi-tantárgyakra: magyarból és matematikából évek óta felvételi előkészítőt tartunk. A 8. osztályosok a tanév végén ismereteikből záróvizsgát tesznek.

KÖZÉPFOKÚ BEISKOLÁZÁS a 2017/2018-as tanévre

Az általános iskola végén elérkezik az idő, amikor el kell döntened, hogyan tovább…

„ Ča/što ću biti kad odrastem?”

„Mi leszek, ha nagy leszek?”

daljnja_obrazovanja

To je prvi put, kad čovjek dolazi do odabira svoje karijere. Moramo donjeti odluku koja utječe na naš život. Da biste to učinili, nije dovoljno pogledati mogućnosti, nego moramo poznati naše sposobnosti.

Ez az első alkalom, amikor az ember pályaválasztás elé kerül. A most meghozott döntésed kihat egész életedre. Ehhez a felelősségteljes döntés meghozatalához azonban nem elég a lehetőségeket számba venni, hanem a képességeinket és a készségeinket is legalább olyan fontos ismerni.

Ako već imaš predodžbu o tome što želiš biti, možeš odabrati opcije s kojim možeš doći do svog cilja u takvim slučajevima. Kod odabira bitno je i to, da se raspitaš u kojoj struci ima potrage.

Ha már van elképzelésed, hogy mi szeretnél lenni, akkor vedd sorra a lehetőségeket, hogy a célodhoz milyen úton juthatsz el. A pályaválasztás és a szakma tanulás kapcsán is érdemes tájékozódni, hogy mire van kereslet.

Ako ne znaš još sigurno kako kreni, prvo upoznaj sebe, a zatim upoznaj mogućnosti koje proizlaze iz izbora zanimanja, ne propusti priliku da naučiš neko zanimanje.

Amennyiben még nem tudod, biztosan milyen pályát válassz, akkor először önmagad próbáld megismerni, majd ismerkedj meg a pályaválasztás során felmerülő lehetőségekkel, ne hagyd ki a szakma tanulás lehetőségeit se.

Savjete o odabiru karijere, obrazovanja i srodnih snimanja npronađete na sljedećim linkovima:
A pályaválasztással, beiskolázással és felvételivel kapcsolatos hasznos tudnivalók az alábbi linkeken érhetők el:

A középfokú beiskolázás tudnivalói | Pályabemutatások | Pályaérettséget feltáró kérdőív | Milden szakma illik hozzád?

to top