Payrits Ferenc

Ferkó 12 éve úszik, hiszen még babaúszóként kezdte. 6 éves kora óta versenyzik. A Soproni Úszók Baráti Köre SE-ben kezdte, majd annak megszűnésével 2016.októbere óta a Széchy Tamás Sportiskola berkein belül úszik. Heti 8 edzése van, ez összesen 18 órányi edzésmunkát jelent, ebből kétszer reggel az uszodából megy iskolába.

Elmondható, hogy versenyről versenyre folyamatosan javul, de az elmúlt körülbelül másfél évben különösen erőteljes fejlődésen ment/megy keresztül, egyre elkötelezettebb sportoló. Évente körülbelül 8-10 versenyen vesz részt (nemzetközi versenyeken is), ez változó, de a korosztályos  Országos Bajnokságra a tavalyi után idén is készül, már több versenyszámban kvalifikálta magát.

Regionális versenyeken az utóbbi hónapokban rendszerint dobogón végez, az egyéni csúcsát szinte mindig megdönti, és például a 2017.novemberében Vöcklabruckban megrendezett nemzetközi rövidpályás versenyről 7 számból 5-ben érmet szerzett.

Február 1-én részt vett Győrben a Diákolimpia megyei döntőjében az iskola képviseletében, ahol 2 számban indulhatott (100 m gyorsúszás, és 100 m pillangó), mindkettőben 3.helyezést ért el.

Ferkó sprinter alkat, fő száma a 100 m gyors, de az utóbbi fél évben a pillangója is látványosan fejlődik. Ugyanakkor hosszabb távon, pl. 400 m gyorsúszásban is nagyon jó ideje van. (Van egy aranyjelvényes programja az Úszószövetségnek, melyben szintidőket határoznak meg, így lehet elérni bronz, ezüst és aranyjelvényt, Ferkó több versenyszámban és úszásnemben is elért már különféle színű jelvényeket.)

Hosszú távon is az úszásban képzeli el az életét, edző szeretne lenni.

to top