Kedves Szülők!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Alpokalja-Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület a Gyerekakadémia szakmai bevonásával robot programozó tanfolyamot indít a térségben élő általános iskolás gyermekeknek, a rászorulók esetén támogatással. Ez a hozzájárulás a 2021/2022-es tanév második félévében igényelhető, így a szülőkre háruló havi költség mindösszesen 5000 forint.

Így a 2021/22-es tanévben lehetőség nyílik arra, hogy minden térségünkben lévő általános iskolában tanítási órák után élményalapú robot programozó tanfolyam induljon kezdő szinten, harmadikos-negyedikes-ötödikes, valamint hat-hét-nyolcadikos diákok részére.

 

A tanulók innováció iránti fogékonyságának és digitális készségeinek fejlesztése napjainkban prioritás. Már az általános iskola alsó tagozatában elkezdhető robotprogramozás hozzájárul ahhoz, hogy a diákok közül minél többen tekintsék reális pályaválasztási alternatívának a digitális világgal összefüggő szakmákat. A Gyerekakadémia képzése során elsajátított algoritmusok használata fejleszti kognitív képességeiket, rávezet a tudatos gondolkodásra, a problémák tervszerű megoldására, melyek hosszú távon komoly könnyebbséget jelentenek gyermeke számára. A programozás oktatás fejleszti az algoritmikus gondolkodást, ami segít gyorsabb, intuitívabb és kreatívabb megoldásokat találni az élet bármely területén.

 

A foglakozások 2022 február 14.-én indulnak iskolánkként két korcsoportban (I. 3-5. osztály, II. 6-7-8. osztály) külön-külön maximum 15 fős csoportokban, melyeket havonta 4 alkalommal minden héten ugyanazon a napon tartunk 1,5 órás időtartamban. (2×45 perc). Az oktatás LEGO MINDSTORMS EV3 robotok segítségével történik, így a diákok játékos keretek között tanulhatnak.

 

Jelentkezési határidő: 2022. január 31.

 

Az jelentkezési lap:                    ( kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár)

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2T5mwcb7p-ZZcBctMBQrYOT5Y7UNeSL_iwWUjHsOnK-1oRw/viewform?usp=sf_link

Tanfolyam kezdete: 2022. február közepe (a csoportok kezdési időpontja pontosítás alatt)

A tanfolyam részleteiről és a jelentkezésről a www.gyerekakademia.hu  weboldalon talál további információkat

Bármilyen felmerülő kérdés esetén kérem forduljanak hozzám bizalommal, az alábbi elérhetőségek egyikén: Telefon: 06 70 385 0365, E-mail: info@gyerekakademia.hu

 

 

 

to top